Beïnvloeden en Beïnvloed Worden

 

Beïnvloeden en Beïnvloed Worden

 

Met name in de professionele wereld is alle communicatie gericht op het uitoefenen van invloed, ook de uwe!

Of het nu gaat om een intentieverklaring of een transactie van vele miljoenen.

Of u jong bent of oud. Of u uit Tibet of uit Groningen komt. Of u beginnend projectmedewerker bent of ervaren teamleider. Of u directeur bent of accountmanager.

Als u uw belangen goed wilt behartigen, uw aanwezige krachten verder wilt ontwikkelen, u een prachtig carrièrepad heeft uitgezet en dit wilt waarmaken, u optimaal met uw opdrachtgevers om wilt gaan, u meer wilt halen uit uw acquisitiegesprekken, u in vrede wilt leven...

Als u zich persoonlijk verder wilt ontwikkelen is het belangrijk dat u niet alleen weet hoe u direct moet communiceren, u moet het ook kunnen!

Beïnvloeden en Beïnvloed Worden is een training gericht op professionele persoonlijkheidsontwikkeling. In deze training staat ‘de houding' centraal. Onze houding ten opzichte van de ander en de situatie waarin we ons bevinden komen voor het grootste gedeelte tot uitdrukking in onze non-verbale communicatie. Hoewel vaak onbewust, laten we zo aan de ander zien wat we werkelijk bedoelen. Overtuigingskracht, duidelijkheid, aandacht, een grap, allemaal kwaliteiten die niet zozeer in woorden maar in lichaamshouding en stembuiging tot uitdrukking komen.

Door u bewust te worden van de manier waarop u verbaal en non-verbaal communiceert, kunt u anderen beïnvloeden en tegelijk leren hoe u zelf door anderen beïnvloed wordt.

Opbouw en trainingsmethode

Voorafgaand aan de training ontvangt u huiswerk bestaande uit een 360 graden feedback vragenlijst. Dat betekent o.a. dat u uw omgeving een vragenlijst over uzelf laat invullen. U gebruikt deze informatie om uw eigen leerdoel aan de start van de training te formuleren.

Tijdens de training toetst u steeds uw gedrag aan uw leerdoel door veel te oefenen en feedback van andere deelnemers en de trainers te krijgen.

Zo onderzoekt u:

 • uw invloed op anderen
 • de invloed van de anderen op u
 • de oorzaken hiervan (zoals opvoeding, normen en waarden)
 • de eigen gedragssystemen (onbewust gedrag kan leiden tot regelmatig terugkerende ongewenste situaties en resultaten)

De resultaten en ervaringen van de hele week houdt u bij in uw eigen leerdagboek.

Door het vele oefenen in de groep, maakt u kennis met de beïnvloedingspsychologie, waardoor u in staat bent aan te sluiten bij de behoeften van de ander. De persoonlijke aandacht is groot. De leermethode is indringend waardoor deze gedragstraining een zeer hoog rendement heeft. U werkt in deze training voor uzelf en met uzelf, voor anderen en met anderen.

U bereidt een case voor die u op de laatste dag oefent, waarin uw leerdoel met betrekking tot houdingsaspecten, gedragsvaardigheden en strategie samengaan. Het is de bedoeling dat u deze case in de praktijk gaat uitvoeren, want niets leert zo snel als "succes".

Dit alles resulteert in:

 • meer verantwoordelijkheid voor eigen gedrag kunnen nemen
 • zelfbewuster handelen en daardoor meer overtuigingskracht en sturingsvermogen
 • beter eigen weerstanden herkennen en deze vertalen naar doelen
 • flexibeler op verschillende situaties en verschillende types kunnen reageren
 • beter bij uzelf en uw standpunt kunnen blijven
 • non-verbaal gedrag in alle vormen te zien, herkennen en effectief toe te   passen
 • meer evenwicht tussen uw denken en uw gevoel

De training is gebaseerd op het Aaron A. de Haas Invloedmodel© met daarin drie elementaire vaardigheden. Consequent omgaan met deze elementaire vaardigheden leidt tot de diepgang van de training; hierdoor beklijven de vaardigheden ook in de praktijk.

De groep en de trainers houden u een spiegel voor, het is aan u daarin te kijken en te zien. Twee ervaren gedragstrainers staan garant voor het professioneel begeleiden van dit proces.

Aan het einde van de week neemt u moe en voldaan afscheid van een groep mensen die vier dagen eerder nog volkomen vreemden voor elkaar waren.

Doelgroep

De deelnemers beschikken minimaal over een HBO werk- en denkniveau.

Intake

Het is mogelijk, indien gewenst, voorafgaand aan de training een intakegesprek (telefonisch of persoonlijk) te hebben met een van de trainers. U kunt dit bij uw reservering vermelden of direct telefonisch een afspraak maken. Het intakegesprek is bij de prijs inbegrepen.

Tijdinvestering en accommodatie

De training duurt vier dagen van mandag 9.30 tot en met donderdag 18.00 uur.

De locatie Fletcher Hotel Doorwerth Arnhem is geheel afgestemd op het karakter van de training. Dit betekent een verrijking van de ervaringen die u in de training opdoet.

Nazorg

De deelnemers kunnen na afloop van de training aanspraak maken op één gratis adviesuur van de trainer. Adviesafspraken vinden plaats op ons trainingsbureau. Daarnaast kunnen de deelnemers altijd telefonisch contact opnemen.


Aankomende trainingsdata (open trainingen)

Maike Linders, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis:

Beïnvloeden en Beïnvloed Worden

Een hele goede training!

Eerste training die ook echt iets teweeg heeft gebracht in mij.