Balans of Stress

 

Balans of Stress

 

Vrijheid, verantwoordelijkheid, effectiviteit, flexibiliteit, taakeisen, resultaat, bereikbaarheid, collega's, sociaalnetwerk, familie, hond, vrouw, kinderen, vakantie, werkdruk, tijdsdruk, timemanagement. Bent u nu altijd vrij of altijd aan het werk?

Er is geen recept voor balans en wat de ene als stress ervaart is voor de ander lekker druk. Neem uw verantwoordelijkheid en zorg voor uzelf! In deze training vindt u uit hoe u in balans kunt zijn en blijven.

Twee dagen en een individuele coaching van twee uur.

Voor mensen die meer willen weten:

Analyse:

Alles begint met bewustzijn. Deelnemers die zich aangemeld hebben weten vaak wel wat zij willen maar niet hoe en waarom. Daar begint ons werk mee, om uit te vinden, wat wilt u bereiken en waarom. Wat houdt u tegen om die goede adviezen die u al heeft gehad, op te volgen. Wij maken een analyse van uw drempels en weerstanden. En vinden uit waar u uzelf in de weg staat.

Theorie:

Zo weinig mogelijk en toch zo veel als nodig.

Theoretische uitleg brengt de helderheid die u nodig heeft om bereid te zijn nieuwe gedragsmogelijkheden uit te proberen. Er zijn groepen die willen hier over discussiëren of vragen verder door; dat is mogelijk. Er zijn groepen die willen liever snel aan de slag ook dat kan. Het gaat erom wat de groep en de individuele deelnemers nodig hebben! Het gaat er niet om dat de trainer zich met zijn wetten profileert.

Oefenen:

Oefenen, de kern van onze trainingen. Wij zijn ervan overtuigd dat weten alleen niet helpt. U moet, dat wat u vanaf nu anders wilt doen, uitproberen. Uitproberen in een veilige omgeving met mensen die bereid zijn eerlijke feedback te geven en die net als u weten dat leren met vallen en opstaan gebeurt. U krijgt concrete handvaten, wordt professioneel begeleid en beslist zelf welke manier van doen het beste bij u past. Want wij willen en kunnen u niet veranderen. Wij hechten veel waarde aan authenticiteit. U leert wel nieuwe manieren, want gedrag kunt u veranderen, maar je blijft wie je bent.

Praktijk:

Om het geleerde in de praktijk te brengen heeft u een beetje moed nodig. Het blijft toch nieuw en daarom een beetje eng. De nodige moed krijgt u tijdens de training. Beloofd!

U bereidt concreet een case inclusief strategische overwegingen voor en gaat deze case ook oefenen, na enige aanpassingen wordt het dan in de werkelijkheid een makkie. U zult verbaasd staan. Als u uzelf anders gedraagt, wordt de hele wereld anders.

Trainers:

Alle onze trainers hebben een psychologische of therapeutische achtergrond. Speciaal voor deze training worden mensen ingezet die professionals zijn in gedragstrainingen. Zij hebben jarenlange ervaring met groepen en lastige mensen.

Nazorg:

De deelnemers hebben recht op een persoonlijk adviesuur. Dit uur kunnen zij, binnen een kalenderjaar na de training, naar eigen inzicht invullen en inzetten op het moment dat zij het nodig hebben. Daarnaast kunnen zij als het nodig is altijd telefonisch contact met de trainer opnemen als zij in de praktijk voor vragen komen te staan.

 


Balans of Stress is in overleg in te plannen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Maike Linders, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis:

Beïnvloeden en Beïnvloed Worden

Een hele goede training!

Eerste training die ook echt iets teweeg heeft gebracht in mij.