Communicatie

 

Communicatie

 

Een enerverende groepstraining speciaal voor u gemaakt. De leervragen van de deelnemers (vooraf met de trainer besproken) bepalen de concrete inhoud van de training. Mogelijke onderwerpen kunnen zijn: non verbale communicatie, assertiviteit, duidelijkheid, anderen niet kwetsen, mensen beter inschatten, omgaan met confrontaties, zelfbewustzijn, of...

Na de training kunt u uw benadering aanpassen en daarnaast authentiek blijven.

Het zijn bijzondere trainingen, helemaal op maat gemaakt voor iedere deelnemer, dus geen eenheidsworst. Om dit in een groepstraining te realiseren heeft u trainers nodig van een hoog niveau. En die hebben wij!

Voor mensen die meer willen weten:

Analyse:

Alles begint met bewustzijn. Deelnemers die zich aangemeld hebben weten vaak wel wat zij willen maar niet hoe en waarom. Daar begint ons werk mee, om uit te vinden, wat wilt u bereiken en waarom. Wat houdt u tegen om die goede adviezen die u al hebt gehad, op te volgen. Wij maken een analyse van uw drempels en weerstanden. En vinden uit waar u uzelf in de weg staat.

Theorie:

Zo weinig mogelijk en toch zo veel als nodig.

Theoretische uitleg brengt de helderheid die u nodig heeft om bereid te zijn nieuwe gedragsmogelijkheden uit te proberen. Er zijn groepen die willen hier over discussiëren of vragen verder door; dat is mogelijk. Er zijn groepen die willen liever snel aan de slag ook dat kan. Het gaat erom wat de groep en de individuele deelnemers nodig hebben! Het gaat er niet om dat de trainer zich met zijn wetten profileert.

Oefenen:

Oefenen, de kern van onze trainingen. Wij zijn ervan overtuigd dat weten alleen niet helpt. U moet, dat wat u vanaf nu anders wilt doen, uitproberen. Uitproberen in een veilige omgeving met mensen die bereid zijn eerlijke feedback te geven en die net als u weten dat leren met vallen en opstaan gebeurt. U krijgt concrete handvaten, wordt professioneel begeleid en beslist zelf welke manier van doen het beste bij u past. Want wij willen en kunnen u niet veranderen. Wij hechten veel waarde aan authenticiteit. U leert wel nieuwe manieren, want gedrag kunt u eranderen, maar u blijft wie u bent.

Praktijk:

Om het geleerde in de praktijk te brengen heeft u een beetje moed nodig. Het blijft toch nieuw en daarom een beetje eng. De nodige moed krijgt u tijdens de training. Beloofd!

U bereidt concreet een case inclusief strategische overwegingen voor en gaat deze case ook oefenen, na enige aanpassingen wordt het dan in de werkelijkheid een makkie. U zult verbaasd staan. Als u zich anders gedraagt, wordt de hele wereld anders.

Trainers:

Alle onze trainers hebben een psychologische of therapeutische achtergrond. Speciaal voor deze training worden mensen ingezet die professionals zijn in gedragstrainingen. Zij hebben jarenlange ervaring met groepen en lastige mensen.

Nazorg:

De deelnemers hebben recht op een persoonlijk adviesuur. Dit uur kunnen zij, binnen een kalenderjaar na de training, naar eigen inzicht invullen en inzetten op het moment dat zij het nodig hebben. Daarnaast kunnen zij als het nodig is altijd telefonisch contact met de trainer opnemen als zij in de praktijk voor vragen komen te staan.

 


Communicatie is in overleg in te plannen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Sven Schelvis, Pallas Athena:

Beïnvloeden en Beïnvloed Worden

Ik ben heel erg (maar dan ook wel heeeel erg) blij dat ik deze training heb mogen meemaken. Ongelooflijk wat de trainer in ons weet los te peuteren, bij ons teweeg weet te brengen en ons te weten komt in zo’n korte tijd, maar ook wat ze mij over mezelf te weten laten komen.