Ga naar de inhoud
Header-nieuwbouw-2-scaled-aspect-ratio-2560-936

Bankwerker / Monteur scheepsbouw

Bankwerker / Monteur scheepsbouw

Als jij over schepen praat, dan word je enthousiast en straal je pure passie en plezier uit! Je hebt je sporen dan ook al verdiend in de scheepsbouw. Je bent een ondernemend en gedreven persoon, die het overzicht houdt, prioriteiten weten te stellen en tevens over commerciële capaciteiten beschikt. Je bent een teamplayer met een Rotterdamse mentaliteit en bent hands on ingesteld. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar de lijnen kort zijn en waar beslissingen snel genomen kunnen worden. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je op zowel directieniveau als operationeel niveau jezelf goed kan verwoorden en schakelen. Herken je jezelf in bovenstaande tekst, lees dan verder.

De Haas is veel meer dan een scheepswerf. Het is een manier van denken, een manier van werken. De passie een het vakmanschap die we sinds 1879 hebben opgebouwd staan centraal in alles wat we doen. Onze drijfveer is om het steeds weer beter te doen, altijd verder te gaan voor onze opdrachtgevers. Dat is iets om trots op te zijn.”

De organisatie

De Haas Shipyards is een familiebedrijf met twee optimaal geoutilleerde scheepswerven in de Rotterdamse haven voor kleine en middelgrote vaartuigen en is gespecialiseerd in het compleet onderhouden, repareren, refitten en on-site servicen van Patrouillevaartuigen, Sleep- en werkboten, CTV’s , Search and Rescue (SAR)-vaartuigen, Super jachten, Survey vaartuigen en andere specialistische beroepsvaartuigen. Voor het liften van vaartuigen beschikt De Haas Shipyards over twee Marine Travelifts® met een maximale capaciteit tot 820 ton. Ook bouwt De Haas Shipyards nieuwe vaartuigen met een specialistische toepassing met focus op overheids- en militaire vaartuigen.

De kernwaarden van De Haas Shipyards zijn commitment, innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bij De Haas Shipyards zijn circa 80 medewerkers werkzaam. Ter uitbreiding van het team zoeken wij een Bankwerker / Monteur scheepsbouw

Functie-inhoud

Als Bankwerker / Monteur scheepsbouw ben je bezig met alles te installeren, onderhouden, optimaliseren en reviseren. Dit is waar scheepsbouw en werktuigbouw samenkomen en wat het schip doet varen en functioneren. Jij bent samen met het team van vakkundige collega’s de belangrijke schakel hierin. Dat is werken op een scheepswerf!
Je werkzaamheden zijn onder andere;

  • Het uitlijnen van diverse onderdelen (roeren, schroefaskokers, schroefassen en schroeven); 
  • Het demonteren en monteren van schroeven, schroefassen, koelers en appendages e.d.;
  • Installeren en afstellen van mechanische installaties van een voortstuwingssysteem;
  • Reparaties aan roeren, stuurinrichtingen, ankerlieren en andere dekwerktuigen;
  • Werken volgens tekeningen en richtlijnen, zowel in de werkplaats, als (in de machinekamers) aan boord van schepen;
  • Eventueel het uitvoeren van (hulp)werkzaamheden bij collega’s in een ander vakgebied.

Jouw profiel

Onze Scheepswerf is een familiebedrijf met een echte ondernemerscultuur, jij stroopt graag je mouwen op om de uitdagingen aan te gaan. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden die belangrijk zijn binnen de functie:

 • Technische opleiding met ervaring in bankwerk en allround montage;
 • De juiste handvaardigheid bij het hanteren van gereedschap, het pas maken van onderdelen, het uitvoeren van metingen en het monteren van kwetsbare onderdelen;
 • Teamspeler en communicatief vaardig;
 • Flexibele instelling en commitment.
 • Ervaring met tekeningen lezen;  
 • In bezit van een VCA certificaat;

Wat heeft De Haas Shipyards te bieden?

De Haas Shipyards biedt jou een omgeving waar je in een zelfstandige, vrije rol de verantwoordelijkheid krijgt om jouw werk optimaal uit te kunnen voeren. Geen complexe organisatie, maar een platte organisatie met korte lijnen waarin jij het verschil voor de organisatie kan maken. Een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verstaan ons vak. Met z’n allen werken we aan een goede oplossing voor elke klant. Hierbij krijg je de vrijheid om te doen waar jij goed in bent. Je bent geen nummer die productie draait. Je bent een belangrijk onderdeel van ons succes. Samen zorgen dat de schipper tevreden weg vaart. Daarnaast zijn jouw arbeidsvoorwaarden goed geregeld:

 • Metaal & techniek CAO met alle bijbehorende zaken zoals vrije dagen, pensioenvoorzieningen, verzekeringen, reiskosten, etc.
 • Je salaris ligt boven de CAO-norm. Wanneer je overuren draait krijg je deze tegen een bruto vergoeding extra uitbetaald; 
 • Wij zorgen voor goede persoonlijke beschermingsmiddelen om je werk veilig te kunnen doen; 
 • Wij zijn een dynamische werkgever met volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Interesse?

Heb je interesse in de functie van Bankwerker – Monteur scheepswerf bij De Haas Shipyards in Rotterdam en Maassluis, stuur dan je CV plus motivatie per email naar vacatures@dehaas.nl

Contact

De Haas Shipyards

Govert van Wijnkade 1

3144 ED Maassluis

+31(10) 591 35 11

 

Meer informatie is te vinden op onze website: www.dehaas.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Meer weten?

Heb je vragen of deze vacature of wil je direct solliciteren? Bel of mail ons.