Ga naar de inhoud
Header-nieuwbouw-2-scaled-aspect-ratio-2560-936

Kwaliteitsmanager

Kwaliteitsmanager

Als jij over schepen praat, dan word je enthousiast en straal je pure passie en plezier uit! Je hebt je sporen dan ook al verdiend in de scheepsbouw. Je bent een ondernemend en gedreven persoon, die het overzicht houdt, prioriteiten weten te stellen en tevens over commerciële capaciteiten beschikt. Je bent een teamplayer met een Rotterdamse mentaliteit en bent hands on ingesteld. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar de lijnen kort zijn en waar beslissingen snel genomen kunnen worden. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je op zowel directieniveau als operationeel niveau jezelf goed kan verwoorden en schakelen. Herken je jezelf in bovenstaande tekst, lees dan verder.

De Haas is veel meer dan een scheepswerf. Het is een manier van denken, een manier van werken. De passie een het vakmanschap die we sinds 1879 hebben opgebouwd staan centraal in alles wat we doen. Onze drijfveer is om het steeds weer beter te doen, altijd verder te gaan voor onze opdrachtgevers. Dat is iets om trots op te zijn.”

De organisatie

De Haas Shipyards is een familiebedrijf met twee optimaal geoutilleerde scheepswerven in de Rotterdamse haven voor kleine en middelgrote vaartuigen en is gespecialiseerd in het compleet onderhouden, repareren, refitten en on-site servicen van Patrouillevaartuigen, Sleep- en werkboten, CTV’s , Search and Rescue (SAR)-vaartuigen, Super jachten, Survey vaartuigen en andere specialistische beroepsvaartuigen. Voor het liften van vaartuigen beschikt De Haas Shipyards over twee Marine Travelifts® met een maximale capaciteit tot 820 ton. Ook bouwt De Haas Shipyards nieuwe vaartuigen met een specialistische toepassing met focus op overheids- en militaire vaartuigen.

De kernwaarden van De Haas Shipyards zijn commitment, innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bij De Haas Shipyards zijn circa 80 medewerkers werkzaam. Ter uitbreiding van het team zoeken wij een Kwaliteitsmanager

Functie-inhoud

De Haas Shipyards voert voor een divers klantenportfolio op verschillende niveaus scheepsreparaties uit. Dit varieert van staalreparaties en kleine reparaties tot complete hermotoriseringen en volledige refits  en nieuwbouw van complexe vaartuigen. De gestelde eisen aan deze diverse projecten variëren per project en per klant. Dit vereist een goed werkend en schaalbaar kwaliteitsmanagement systeem.

Om deze eisen per project goed in kaart te brengen en te borgen dat we aan de gestelde eisen voldoen, zijn wij op zoek naar een kwaliteitsmanager die het kwaliteitsmanagement systeem kan door ontwikkelen en tot een standaard binnen de organisatie kan brengen.

Hiervoor is een goede samenwerking met de project managers, onze subcontractors en natuurlijk onze opdrachtgevers van groot belang. Je vormt dan ook een belangrijk deel van het projectmanagement team.

Je voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Je stelt, samen met de projectmanager, inspectie en test plannen op die gericht zijn op de wensen van de klant en die de eisen van stakeholders zoals klasse dekken;
 • Je stemt werkprocessen af met subcontractors en klasse bureaus;
 • Je coacht projectmanagers in het zelfstandig opstellen en uitvoeren van inspectie en testplannen;
 • Je stelt (standaard) afnameprotocollen op en begeleid waar nodig afnames;
 • Je maakt regelmatig inspectieronden aan over de werf om steekproefsgewijs te controleren of de opgestelde inspectie en testplannen ook gevolgd worden;
 • Je helpt mee met het verder implementeren van verificatie en validatie systematiek en standaardisatie binnen de diverse onderhoudscontracten; 
 • Je fungeert als vraagbaak voor project managers waar het om regelgeving gaat.

Jouw profiel

Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau in een technische richting en je hebt een achtergrond in scheepsbouw of als zeevarende schipper. Je hebt ervaring met scheepsreparatie en goede kennis van diverse maritieme regelgeving. Je kan gestructureerd werken en de belangen van diverse belanghebbenden in de maritieme wereld afwegen en in kaart brengen.

Je houdt er van zaken overzichtelijk te maken en kan goed planmatig werken. Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is een must en goede kennis van MS office is een pre.

Wat heeft De Haas Shipyards te bieden?

De Haas Shipyards biedt jou een omgeving waar je in een zelfstandige, vrije rol de verantwoordelijkheid krijgt om jouw werk optimaal uit te kunnen voeren. Geen complexe organisatie, maar een platte organisatie met korte lijnen waarin jij het verschil voor de organisatie kan maken. Een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

 • Lease auto.
 • Smartphone en laptop van de zaak.
 • Een dynamische werkgever met volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Ruime mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. (Maar je kunt ook altijd terugvallen op je collega’s als je hulp nodig hebt)
 • Metaal & techniek CAO met alle bijbehorende zaken zoals vrije dagen, pensioenvoorzieningen, verzekeringen etc.

Interesse?

Heb je interesse in de functie van Kwaliteitsmanager bij De Haas Shipyards in Rotterdam en Maassluis, stuur dan je CV plus motivatie per email naar vacatures@dehaas.nl

Contact

De Haas Shipyards

Govert van Wijnkade 1

3144 ED Maassluis

+31(10) 591 35 11

 

Meer informatie is te vinden op onze website: www.dehaas.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Meer weten?

Heb je vragen of deze vacature of wil je direct solliciteren? Bel of mail ons.