Ga naar de inhoud
Header-nieuwbouw-2-scaled-aspect-ratio-2560-936

Planned Maintenance engineer / Data controller

Planned Maintenance engineer / Data controller

Als jij over schepen praat, dan word je enthousiast en straal je pure passie en plezier uit! Je hebt je sporen dan ook al verdiend in de scheepsbouw. Je bent een ondernemend en gedreven persoon, die het overzicht houdt, prioriteiten weten te stellen en tevens over commerciële capaciteiten beschikt. Je bent een teamplayer met een Rotterdamse mentaliteit en bent hands on ingesteld. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar de lijnen kort zijn en waar beslissingen snel genomen kunnen worden. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je op zowel directieniveau als operationeel niveau jezelf goed kan verwoorden en schakelen. Herken je jezelf in bovenstaande tekst, lees dan verder.

De Haas is veel meer dan een scheepswerf. Het is een manier van denken, een manier van werken. De passie een het vakmanschap die we sinds 1879 hebben opgebouwd staan centraal in alles wat we doen. Onze drijfveer is om het steeds weer beter te doen, altijd verder te gaan voor onze opdrachtgevers. Dat is iets om trots op te zijn.”

De organisatie

De Haas Shipyards is een familiebedrijf met twee optimaal geoutilleerde scheepswerven in de Rotterdamse haven voor kleine en middelgrote vaartuigen en is gespecialiseerd in het compleet onderhouden, repareren, refitten en on-site servicen van Patrouillevaartuigen, Sleep- en werkboten, CTV’s , Search and Rescue (SAR)-vaartuigen, Super jachten, Survey vaartuigen en andere specialistische beroepsvaartuigen. Voor het liften van vaartuigen beschikt De Haas Shipyards over twee Marine Travelifts® met een maximale capaciteit tot 820 ton. Ook bouwt De Haas Shipyards nieuwe vaartuigen met een specialistische toepassing met focus op overheids- en militaire vaartuigen.

De kernwaarden van De Haas Shipyards zijn commitment, innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bij De Haas Shipyards zijn circa 80 medewerkers werkzaam. Ter uitbreiding van het team zoeken wij een Planned Maintenance engineer / Data controller.

Functie-inhoud

De Haas Shipyards heeft onderhoudscontracten met diverse opdrachtgevers zoals de Rijksrederij, Politie en Defensie en is verantwoordelijk voor het optimaal in stand houden van de technische staat en de inzetbaarheid van de schepen. Een groot deel van het Fleet management voeren wij uit met een team van Onderhouds- en Service managers. Hierbij wordt veelal gewerkt met planned maintenance- en vessel management systemen. Het belangrijkste doel van deze systemen is het beschikbaar en inzichtelijk zijn van de actuele scheepsonderhoud status aan.

Daarnaast wordt er op een deel van de vaartuigen Risk Based Maintenance toegepast waarbij analyses worden gemaakt aan de hand van diverse uitgebreide databases. De database is een “levend systeem”. Het planned maintenance wordt voortdurend aangevuld of bijgesteld naar aanleiding van nieuwe inzichten en werkzaamheden. 

De (meta)data van het het planned maintenance of vessel management systeem wordt gebruikt voor het analyseren en vinden van trends in onderhoudsproblemen en bestellingen van reserveonderdelen. Beschikken over correcte data met betrekking tot onderhoud is dus cruciaal voor het goed functioneren van de vaartuigen en de instandhouding hiervan.

Bij nieuwbouwprojecten is het van groot belang dat alle data over het vaartuig goed gedocumenteerd wordt zodat hier vervolgens onderhoudsplannen en reservedelen lijsten kunnen worden geproduceerd. In sommige gevallen wordt er zelfs een digital twin gecreëerd waarmee er altijd een realtime status is van het onderhoud van het vaartuig.

In jouw rol als Planned maintenance engineer / data controller ben je verantwoordelijk voor bijhouden van de planned maintenance systemen van onze opdrachtgevers (zoals MARAD) en voer je onder andere de volgende taken en werkzaamheden uit:

 • Vergaren en verwerken van (meta) data van de vaartuigen en vanuit de onderhouds- en servicewerkzaamheden in een planned maintenance systeem; 
 • Het creëren en borgen van de actuele onderhoudsstatus en het opstellen van rapportages;  
 • Beheer van de diverse gebruikers accounts (i.s.m. de opdrachtgevers);
 • Het uitvoeren van voorraadbeheer; 
 • Het verwerken van aanpassingen aan onderhoudsinstructies, maintenance jobs en onderhoudsintervallen in geval van wijzigingen vanuit het asset management systeem; 
 • Het opzetten en beheren van de nieuwbouw-en ILS documentatie dossiers; 
 • Het voorbereiden en opstellen van Pareto analyses, beschikbaarheids registratie en technische overzichten (conform bestaand format); 
 • Het aandragen van verbetervoorstellen voor optimalisatie Planned Maintenance Systemen; 
 • Het geven van gebruiksinstructies en training;
 • Het bijwonen van onderhoud overleggen.

Jouw profiel

Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau in een technische richting en hebt een technische achtergrond in scheepsbouw of als zeevarende, schipper of machinist. En je hebt ervaring met planned maintenance systemen en onderhoudsmethoden binnen de maritieme sector.

Je hebt affiniteit met schepen en je bent in staat om technische onderhoudsinstructies en benodigde onderdelen te categoriseren. Jouw Nederlands en Engels zijn uitstekend. Je houdt ervan zaken te organiseren en overzichtelijk te maken en je werkt gestructureerd. 

Wat heeft De Haas Shipyards te bieden?

De Haas Shipyards biedt jou een omgeving waar je in een zelfstandige, vrije rol de verantwoordelijkheid krijgt om jouw werk optimaal uit te kunnen voeren. Geen complexe organisatie, maar een platte organisatie met korte lijnen waarin jij het verschil voor de organisatie kan maken. Een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

 • Smartphone en laptop van de zaak.
 • Een dynamische werkgever met volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Ruime mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. (Maar je kunt ook altijd terugvallen op je collega’s als je hulp nodig hebt)
 • Metaal & techniek CAO met alle bijbehorende zaken zoals vrije dagen, pensioenvoorzieningen, verzekeringen etc.

Interesse?

Heb je interesse in de functie van Planned maintenance engineer / Data controller bij De Haas Shipyards in Rotterdam en Maassluis, stuur dan je CV plus motivatie per email naar vacatures@dehaas.nl

Contact

De Haas Shipyards

Govert van Wijnkade 1

3144 ED Maassluis

+31(10) 591 35 11

 

Meer informatie is te vinden op onze website: www.dehaas.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Meer weten?

Heb je vragen of deze vacature of wil je direct solliciteren? Bel of mail ons.