Ga naar de inhoud
Header-nieuwbouw-2-scaled-aspect-ratio-2560-936

Projectleiders Scheepsonderhoud en -reparatie

Projectleiders Scheepsonderhoud en -reparatie

Als jij over schepen praat, dan word je enthousiast en straal je pure passie en plezier uit! Je hebt je sporen dan ook al verdiend in de scheepsbouw. Je bent een ondernemend en gedreven persoon, die het overzicht houdt, prioriteiten weten te stellen en tevens over commerciële capaciteiten beschikt. Je bent een teamplayer met een Rotterdamse mentaliteit en bent hands on ingesteld. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar de lijnen kort zijn en waar beslissingen snel genomen kunnen worden. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je op zowel directieniveau als operationeel niveau jezelf goed kan verwoorden en schakelen. Herken je jezelf in bovenstaande tekst, lees dan verder.

De Haas is veel meer dan een scheepswerf. Het is een manier van denken, een manier van werken. De passie een het vakmanschap die we sinds 1879 hebben opgebouwd staan centraal in alles wat we doen. Onze drijfveer is om het steeds weer beter te doen, altijd verder te gaan voor onze opdrachtgevers. Dat is iets om trots op te zijn.”

De organisatie

De Haas Shipyards is een familiebedrijf met twee optimaal geoutilleerde scheepswerven in de Rotterdamse haven voor kleine en middelgrote vaartuigen en is gespecialiseerd in het compleet onderhouden, repareren, refitten en on-site servicen van Patrouillevaartuigen, Sleep- en werkboten, CTV’s , Search and Rescue (SAR)-vaartuigen, Super jachten, Survey vaartuigen en andere specialistische beroepsvaartuigen. Voor het liften van vaartuigen beschikt De Haas Shipyards over twee Marine Travelifts® met een maximale capaciteit tot 820 ton. Ook bouwt De Haas Shipyards nieuwe vaartuigen met een specialistische toepassing met focus op overheids- en militaire vaartuigen.

De kernwaarden van De Haas Shipyards zijn commitment, innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bij De Haas Shipyards zijn circa 80 medewerkers werkzaam. Ter uitbreiding van het team zoeken wij meerdere Projectleiders Scheepsonderhoud en -reparatie

Functie-inhoud

Als Projectleider Scheepsonderhoud en -reparatie ben je verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van de grote en kleine scheepsonderhoud- en reparatieprojecten. Hierbij vervul jij een centrale en zelfstandige rol. Je begeleidt je eigen projecten van begin tot eind. Je bewaakt de planning van tijd en budget. Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van project specifieke onderdelen en systemen. Je zorgt voor een goede samenwerking van alle betrokken partijen en je zorgt dat het afgesproken werk tot tevredenheid van de klant wordt afgerond.

Voor de klant ben jij tijdens het hele traject van planning, uitvoering en nazorg het aanspreekpunt. Je bent daarin een ervaren projectleider met kennis en kunde van scheepsbouw-en onderhoud. Vanuit je technische kennis en ervaring kun je je klanten adviseren en eisen en wensen vertalen in haalbare oplossingen en mogelijkheden.

Naast het contact met de klant zorg je ervoor dat iedereen die bij het project betrokken is weet wat hij moet doen, hoe hij het moet doen en wanneer hij het moet doen. Vanuit die rol ben je ook verantwoordelijk voor de aansturing van onderaannemers en subcontractors. Dit vraagt van jou als projectleider dat je snel kunt schakelen, dat je het overzicht houdt en dat je zowel op operationeel niveau als op directieniveau makkelijk kunt communiceren.

Jouw profiel

 • Als jij over schepen praat, dan word je enthousiast.
 • Je bent een ervaren projectleider met kennis en kunde van scheepsbouw- en onderhoud.
 • Je weet het overzicht te houden, prioriteiten te stellen en je hebt een goed oog voor commerciële kansen.
 • Je bent een teamplayer met een Rotterdamse mentaliteit en je bent hands on ingesteld.
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar de lijnen kort zijn en waar beslissingen snel genomen kunnen worden.
 • Je bent klantgericht ingesteld en hebt een gastvrije en door je kennis en ervaring verkregen, adviserende, instelling.
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, aangevuld met circa 5 tot 10 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol binnen het scheepsbouw- en onderhoud.
 • Je beschikt over goede vaardigheid in het lezen en beoordelen van technische tekeningen en documenten.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office-programma’s en bent vertrouwd met het werken met een ERP- en/of CRM-systeem.
 • Je hebt ervaring met MS Project, AUTOCAD, Microsoft Dynamics/ Navision is een pré.
 • Je bent iemand die graag verantwoordelijkheid neemt en door samen te werken je doelen bereikt.

Wat heeft De Haas Shipyards te bieden?

 • De Haas Shipyards biedt jou een omgeving waar je in een zelfstandige, vrije rol de verantwoordelijkheid krijgt om jouw werk optimaal uit te kunnen voeren. Geen complexe organisatie, maar een platte organisatie met korte lijnen waarin jij het verschil kunt maken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband.
 • Een brutomaandsalaris tussen de € 5.000,– en € 7.000,–.
 • 25 vakantiedagen.
 • Een lease auto.
 • Mobiele telefoon en laptop.
 • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door studies of trainingen.
 • Ruime mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. (Maar je kunt ook altijd terugvallen op je collega’s als je hulp nodig hebt).
 • Metaal & techniek CAO voor zaken als pensioen, verzekeringen en toeslagen.

Interesse?

Heb je interesse in de functie van Projectleider Scheepsonderhoud en -reparatie bij De Haas Shipyards in Rotterdam en Maassluis, stuur dan je CV plus motivatie per email naar vacatures@dehaas.nl

Contact

De Haas Shipyards

Govert van Wijnkade 1

3144 ED Maassluis

+31(10) 591 35 11

 

Meer informatie is te vinden op onze website: www.dehaas.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Meer weten?

Heb je vragen of deze vacature of wil je direct solliciteren? Bel of mail ons.