Ga naar de inhoud
2-50-bij-30-aspect-ratio-2560-936

Onze historie

Sinds 1879…

Na het binnenvaren op de Nieuwe Waterweg is De Haas Maassluis de eerste scheepswerf richting de Rotterdamse haven. Dat is al zo sinds 1879. En hoewel de wereld aanzienlijk is veranderd in de jaren die daarop volgden, staan de kernwaarden van toen nog steeds aan de basis van ons werk: vakmanschap, klantgerichtheid en liefde voor het vak.

In de geschiedenis van De Haas Maassluis, is te zien dat de activiteiten van het bedrijf aanvankelijk vooral gericht waren op visserijvaartuigen. Dit werkterrein werd later uitgebreid naar andere vormen van scheepvaart. Door de jaren heen hebben veel verschillende vaartuigen de werf verlaten. Bij De Haas Maassluis gebouwd, aangepast of hersteld.

In 1979 verscheen een bijzonder boek ter ere van het honderdjarige bestaan van de werf. Henk de Haas schreef in dat boek: “Bij m’n vader, grootvader, tantes en ook gepensioneerde werknemers hing ik al als kleine jongen aan de lippen als ze vertelden over Maassluis, haar visserij, en hiervan natuurlijk niet los te denken, de werf.”

Deze woorden zijn kenmerkend voor de rijke historie van De Haas Maassluis. Een werf waar altijd al toekomstgericht is gewerkt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de bijzondere draagvleugelboot PL30 Aquavion die in de jaren vijftig werd ontwikkeld en gebouwd en toen zijn tijd ver vooruit was.

Historie De Haas