Ga naar de inhoud
haas_20-6-2022_high-9-aspect-ratio-2560-936

Onderhoud & reparatie

Altijd een oplossing –
goed, snel en flexibel

De Haas Shipyards is het juiste adres voor onderhoud en (spoed)reparatie aan vaartuigen. Wij werken goed, snel en doeltreffend en hebben ervaring met allerlei typen vaartuigen. Met twee uitstekend uitgeruste werven in het Rotterdamse havengebied is er altijd een oplossing, gepland of ongepland.

 

We hebben alle disciplines in huis, maar werken – uiteraard in overleg met de klant – ook graag samen met specialistische onderaannemers. We houden wel altijd de regie in handen: zo houden we de kwaliteit, planning en kosten onder controle.

Hogere inzetbaarheid van vaartuigen

Om de inzetbaarheid van de vloot te verhogen doen wij, vaak met een meerjarig onderhoudscontract, planmatig onderhoud. Diverse rederijen vertrouwen het onderhoud van hun vloot volledig aan De Haas Shipyards toe. In nauw overleg met hun technische dienst zorgen wij met condition based, maar ook risico gestuurd onderhoud voor een hogere inzetbaarheid en een reductie van de downtime van vaartuigen door storingen. Door sturing op life cycle-kosten zorgen we daarnaast voor inzichtelijke en beter renderende investeringen.

Vaartuigen snel droogzetten

Beide locaties – Maassluis en Rotterdam – beschikken over een Marine Travelift. Daarmee kunnen we, vrijwel onbeperkt en onafhankelijk van getijden, vaartuigen uit het water liften. Snelle onderwaterinspecties en reparaties, zoals een tros uit een schroef verwijderen of een lekkage verhelpen, kunnen vaak uitgevoerd worden met het vaartuig in de Travelift. Zo kunt u binnen enkele uren alweer gebruik maken van uw vaartuig.

Indien er meer werkzaamheden uitgevoerd moeten worden krijgt het vaartuig een plek op de kade. De Travelift is dan weer bruikbaar voor een volgende klant. De capaciteit is – anders dan bij dokken of scheepshellingen – vrijwel onbeperkt.

Naast rederijen met seizoensgebonden activiteiten, rondvaartbedrijven en visserij rederijen bieden wij buiten het seizoen de mogelijkheid om meerdere vaartuigen tegelijk droog te zetten.

DJI_0216-scaled-aspect-ratio-2335-1440-scaled-aspect-ratio-1441-1715

PowerPort

Met dochterbedrijf PowerPort heeft De Haas Shipyards een eigen specialist in voortstuwingsinstallaties, gespecialiseerd in dieselmotoren, keerkoppelingen en generatoren in huis. Daarnaast beschikken we over kennis en ervaring over vrijwel alle gangbare merken van dieselmotoren. PowerPort is officieel AMD-dealer van o.a. Caterpillar, MAN, John Deere en Kohler, en beschikt over een ruime voorraad onderdelen, eigen servicemonteurs en korte lijnen met de fabrikanten.

De Haas Powerport
Powerport (5)